Intelligence Lab: houvast in een complexe wereld
Breng je organisatie op voorsprong met de modulaire cursus intelligence, onder leiding van intelligence-expert Bob de Graaff. In zes tot elf modules komt het hele inlichtingenvak aan bod, aan de hand van het boek Data en dreiging, colleges op locatie en verdiepende e-learningmodules.
Kritisch leren reflecteren op theorie en praktijk
In de Basiscursus Intelligence gaan cursisten aan de slag met de belangrijkste concepten van intelligence-werk en ontwikkelen ze een kritisch-reflectieve houding ten opzichte van het vak.
De cursus bestaat uit een collegereeks, een modulaire e-learning en het boek Data en dreiging van prof. dr. Bob de Graaff. Deze blended learning experience laat de cursist kennismaken met onder meer de inlichtingencirkel, contra-inlichtingen en ethiek. Cursussen worden in-house aangeboden, en kunnen dankzij de modulaire opzet naar eigen invulling worden samengesteld.
Stap in de wereld van intelligence
Data en dreiging van Bob de Graaff geeft een duidelijke definitie van intelligence en plaatst het in historisch en cultureel perspectief aan de hand van vele voorbeelden uit heden en verleden.
Het boek werpt tevens een boeiende blik op de mogelijke toekomst van intelligence. Ook is er ruim aandacht voor ethische vraagstukken. Het boek is het theoretisch hart van de Basiscursus Intelligence.
Bob de Graaff: dé intelligence-expert van Nederland
Het Intelligence Lab wordt inhoudelijk verzorgd door prof. dr. Bob de Graaff. Bob de Graaff is hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies aan de Universiteit Utrecht en was tot 2016 in dezelfde functie verbonden aan de Nederlandse Defensieacademie in Breda. Hij was tot januari 2010 hoogleraar Terrorisme en contraterrorisme en directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme bij de campus Den Haag van de Universiteit Leiden.