Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Boom Academie, perfect voor jouw (blended) onderwijs
Online studeren is de afgelopen jaren een vast onderdeel van het onderwijs geworden. Boom Academie biedt studenten en docenten in het hoger onderwijs houvast in deze blijvende ontwikkeling. De docent kiest het studiemateriaal, houdt het overzicht en ondersteunt waar nodig. De student houdt zelf de regie. Het studiemateriaal, samengesteld door ervaren auteurs, is van hoge kwaliteit. Studenten bereiden zich met Boom Academie voor op hun toekomstige werkzaamheden die in toenemende mate uitdagend zijn.
Op Boom Academie vind je een uitgebreid assortiment van de lesmaterialen van Boom voor het Hoger Onderwijs. Het volledige aanbod vind je hieronder.
Boom Academie is een platform voor het hoger onderwijs. Dit platform helpt docenten vorm te geven aan een optimale blend van onderwijs. Docenten stellen het studiemateriaal voor op maat samen, door modules voor de studenten te selecteren. De geselecteerde modules vormen samen één licentie. Studenten vinden zo al hun studiemateriaal op één plek bij elkaar. Ze betalen alleen voor het studiemateriaal dat ze ook echt gebruiken.
Een Boom Academie studentlicentie geeft toegang tot de volledige methode. Het omvat alle inhoud uit het boek aangevuld met video's, opdrachten en oefentoetsen. Studenten kunnen zichzelf ook toevoegen aan een klas en krijgen inzicht in hun eigen voortgang via het voortgangscherm.
Een docent licentie geeft ook toegang tot de volledige methode, daarnaast kunnen docenten klassen aanmaken en kunnen ze de voortgang van alle studenten in hun klas zien via het voortgangscherm.
Studenten krijgen toegang tot de geselecteerde modules door een licentie aan te schaffen via onze webshop. Na aanschaf activeren de studenten het account en voegen ze een klascode toe. Docenten zien deze code in de docentomgeving van Boom Academie.
Docenten die de methode voorschrijven krijgen via een docentlicentie gratis toegang tot de (samengestelde) licentie. Via een unieke klascode worden studenten aan deze licentie gekoppeld. Bovendien krijgt de docent altijd toegang tot de gehele methode, onafhankelijk van het aantal modules dat voorgeschreven wordt.
Als we bezig zijn met onderhoud of als er storingen zijn, krijg je daar via een pushbericht melding van. Als je inlogt, krijg je het bericht direct te zien. Dat geldt voor zowel docenten als studenten. Als je geen bericht hebt gekregen en het systeem toch niet werkt, neem dan contact ons met onze klantenservice: klantenservice@boom.nl of 088-0301000.
Als docent kun je zelf modules uit een methode selecteren, passend bij je eigen curriculum. Studenten kunnen de samengestelde licentie makkelijk kopen via onze webshop. Meer informatie over onze maatwerk oplossingen vind je hier.
Docenten kunnen eigen materiaal toevoegen. Zo kunnen docenten bijvoorbeeld een eigen opdracht toevoegen voor studenten.
Bronnen zijn bestanden die bij een paragraaf horen. In de bronnen vindt de docent ook docentenmateriaal, dat alleen voor de docent zichtbaar is. Denk aan een docentenhandleiding, extra toets- en oefenmateriaal etc. Docenten kunnen dit materiaal inzetten als studiemateriaal door het toe te voegen als ‘bron’ voor de student.
In Boom Academie staan drie activiteiten centraal: studeren, trainen en toetsen.
Studeren houdt in: de theorie van de module bestuderen. Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van de inhoud van de module. De student kan de tekst lezen en video's zoals kennisclips bekijken. Vaak is de tekst voorzien van tabellen, figuren en/of afbeeldingen om de student te helpen de leerstof goed te begrijpen. In de tekst zijn begrippen gemarkeerd. Via een pop-up wordt de omschrijving of definitie van de begrippen getoond.
Trainen houdt in: opdrachten maken. Een opdracht is een open vraag. De student kan deze beantwoorden in het antwoordveld en vervolgens het modelantwoord bekijken. Bij sommige vragen krijgt de student een werkblad en uitwerkingen in Excel. Door het maken van opdrachten past de student de leerstof toe. De student beoordeelt zelf hoe hij of zij de opdrachten gemaakt heeft via een classificatiesysteem met één tot en met vijf sterren; de regie ligt bij de student. Hoe meer sterren de student zichzelf toewijst, hoe beter hij of zij de stof meent te beheersen. De resultaten van de zelfbeoordeling worden getoond in het voortgangsscherm.
Toetsen houdt in: een oefentoets maken. Studenten toetsen hiermee de kennis die ze in de module hebben opgedaan. Toetsen bestaan uit gesloten vragen, zoals multiplechoicevragen, sleepvragen en invulvragen. De resultaten worden automatisch gescoord en getoond in het voortgangsscherm.
Als docent heb je de beschikking over een uitgebreid en gedetailleerd voortgangsscherm. Aan de hand van dit scherm kun je op elk gewenst moment de voortgang en de resultaten van je studenten volgen in studeren, trainen en toetsen. Dat kan per student en per klas. Aan de hand van dit overzicht kun je zien welke onderwerpen lastig zijn voor je studenten, en welke studenten veel moeite hebben met de stof. Het scherm is zo ingericht, dat je snel inzicht krijgt in de voortgang van je individuele studenten en van je klas als geheel.
Ja, dat kan. Studenten hebben een eigen voortgangsscherm. Ze zien waar ze zijn gebleven in de theorie, welke opdrachten en toetsen ze al gemaakt hebben en hoe ze daarbij gescoord hebben.