Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Bij ‘de Arabische wereld’ denken we vrijwel altijd aan gelovige moslims. Maar klopt dat beeld wel? Sinds de Arabische Lente doet een groeiende groep Arabische jongeren stilletjes afstand van hun geloof, mede in reactie op het fundamentalistische geweld van groeperingen als IS.
Deze jongeren willen zelf kunnen bepalen wat ze geloven of niet geloven. Ze maken zich sterk voor democratische hervormingen en gelijke rechten voor vrouwen, homo’s en andere minderheden. Voor hen is het internet wat de boekdrukkunst ooit was voor de christelijke wereld: ze krijgen plotseling toegang tot informatie die tot voor kort verborgen was. Op Twitter, Facebook en YouTube debatteren ze over pluriformiteit en nieuwe grondwetten.
Arabische regimes zijn als de dood voor de opmars van ex-moslims en daarom hebben ze afvalligheid in veel gevallen voor de wet gelijkgesteld met terrorisme. Maar de geest is uit de fles. Zoals wij in het Westen zijn ontkerkelijkt, zo zijn ook steeds meer Arabische jongeren langzaam maar zeker aan het ‘ontmoskeeën’ – met dank aan het internet.
Ludemann is journaliste en schrijft voor meerdere nieuwsbronnen als Het Parool, De Morgen, de Volkskrant, Algemeen Dagblad en het NOS Journaal.
Om een een voorproefje krijgen van haar boek, lees dan nu haar artikel in Trouw, waarin zij zij een Koeweiter die niet meer in Allah gelooft interviewt. Of haar opiniestuk geschreven voor Het Parool.
Eva Ludemann vertelde over haar boek in Bureau Buitenland op NPO Radio 1.
Daarnaast was ze 20 oktober te gast bij VPRO Boeken om te spreken over haar boek.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account