Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
'Er zou een handleiding met praktische tips voor alle klachten moeten zijn', verzucht menig cognitief therapeut wel eens als er sprake is van een impasse in therapie. Als uw creativiteit stokt, wilt u graag op ideeën gebracht worden. In dat geval is dit boek voor u bedoeld. Een zeer praktisch boek met tweehonderd(!) prachtige gedragsexperimenten, waarin cliënten worden aangemoedigd hun opvattingen door middel van actie te toetsen: doen en niet alleen praten over cognities. De experimenten beslaan vele probleemgebieden, niet alleen de bekende stoornissen die traditioneel de focus zijn van cognitieve therapie zoals angst- en stemmingsstoornissen, maar ook de relatief nieuwe gebieden als psychose, niet-aangeboren hersenletsel, bipolaire stoornis, piekerstoornis, ziekte en lichamelijke beperkingen, laag zelfbeeld en het vermijden van emoties.
De auteurs maken ons duidelijk dat gedragsexperimenten geen therapie op zichzelf zijn, maar instrumenten die binnen de context van een volledig cognitieve therapie kunnen worden ingezet. Ondanks het feit dat gedragsexperimenten tot de belangrijkste en effectiefste interventies van de cognitieve therapie behoren, was er tot op heden een gebrek aan literatuur waarin praktische richtlijnen worden gegeven voor het opzetten en implementeren van gedragsexperimenten.
Therapeuten in opleiding vragen vaak om ideeën voor het opzetten en uitvoeren van gedragsexperimenten bij bepaalde klachten. Maar ook ervaren therapeuten hebben behoefte aan praktische ideeën voor hun werk met cliënten, supervisanten en cursisten. Dit praktische handboek Gedragsexperimenten in cognitieve therapie is een boek dat in de boekenkast van cognitief therapeuten van alle niveaus moet staan om er door geïnspireerd te raken en om als richtsnoer te gebruiken.
"Het inzetten van gedragsexperimenten binnen cognitieve gedragstherapie is even belangrijk als lastig. Dit boek geeft concrete aanwijzingen, biedt een schat aan inspiratie voor het opzetten en (laten) uitvoeren van gedragsexperimenten. Niet in het minst vanwege vele creatieve en soms ook wat vergezochte voorbeelden stimuleert het boek de lezer na te denken over wat zinvolle en minder zinvolle experimenten zijn en waar de grenzen van het haalbare liggen. Een boek van grote waarde voor de dagelijkse praktijk van beginnende en gevorderde cognitief gedragstherapeuten." - Erik ten Broeke, klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut
"Gedragsexperimenten worden ingezet om de problematische manier te corrigeren waarop patiënten zichzelf en hun omgeving evalueren. Goed opgezette gedragsexperimenten behoren tot de krachtigste interventies waarover de psychotherapie beschikt. Het zeer praktisch opgezette handboek van James Bennett-Levy c.s. bevat veel van zulke experimenten. Het is goed dat hiervan nu een Nederlandse vertaling is verschenen." - Kees Korrelboom, hoofd wetenschappelijk onderzoek PsyQ Haaglanden
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account