Home Over Boom Boom in het nieuws Je suis Penseur de la Patrie

Je suis Penseur de la Patrie!

Onze uitgever Niels Cornelissen bereikte afgelopen jaar overeenstemming met Editions Le Pommier (“ Uitgeverij De Appelboom” ….) in Parijs over de uitgave in het Frans van een boek van Rene ten Bos, al vele jaren auteur bij Boom uitgevers Amsterdam, hoogleraar filosofie en momenteel Denker des Vaderlands.

Op de foto: Rene ten Bos met Juliette Thomas (directeur van Editions Le Pommier) in het kantoor van de uitgeverij, maandag 6 november.

Afgelopen maandag 6 november verscheen Bureaucratie: encre, paperasse et tentacules (bij Boom: Bureaucratie is een inktvis). Rene was door Pommier-directeur Juliette Thomas uitgenodigd voor interviews met verschillende media en gesprekken met medewerkers.

 

De avond werd doorgebracht in een restaurant met als gast aan tafel Jean-Michel Besnier, een collega van Rene: hoogleraar filosofie aan de Sorbonne en auteur van tal van boeken bij Pommier.

 

“Vous etes penseur de l’annee en Hollande, n’est-ce pas?”, vroeg Besnier op enig moment. “Mais non!!”, antwoordde Rene uitbundig lachend, “je suis Penseur de la Patrie  !!!”

 

Kijk, dat maakt indruk in Frankrijk ….. Het was heel even stil aan tafel.

 

Na afloop over de Boulevard Montparnasse teruglopend met Rene en zijn gezelschap nog een laatste glas gedronken in La Coupole, de brasserie waar Sartre en De Beauvoir vele jaren achtereen ongeveer dagelijks dejeuneerden. ( A la recherce du temps perdu? )

 

Laat op de avond kreeg ik een appje van Margot Dijkgraaf (redactie NRC, intendant Letteren bij de Ambassade in Parijs): “ het boek van Rene lig hier in Bordeaux in alle winkels. Bon signe!”

 

Kortom, er is weer een Boom geplant in Frankrijk.

 

Wouter van Gils.

Contact

Hoofdkantoor

Stationsweg 66

7941 HG Meppel

Postbus 1058

7940 KB Meppel

Contact en locaties

Contact