Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Variaties in ondernemen
Van de ‘bakker op de hoek’ tot en met de voorzitter van de raad van bestuur van een grote multinational: dit boek gaat over de ondernemers in Nederland. De ondernemerswereld is vaak onderwerp van gesprek, en niet altijd in gunstige zin: boekhoudschandalen en buitensporige beloningen hebben het imago van managers beschadigd. Toch gaat het in zulke gevallen maar om een klein deel van alle ondernemers. De meerderheid bestaat uit hardwerkende zelfstandigen in het MKB, waarbij het aantal vrouwen en migranten snel groeit. Deze gevarieerde en onderbelichte groep krijgt in dit boek eindelijk de aandacht die hij verdient. De auteurs laten met dit boek een heel ander beeld zien dan de bestaande boeken over het ondernemerschap, die vaak uitgaan van een momentopname.
Voorbeelden uit het buitenland
Van Gerwen en De Goey stellen de vraag centraal of de Nederlandse ondernemerspopulatie in de loop van de twintigste eeuw, vooral na 1980, steeds meer is gaan lijken op die van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daarbij wordt gekeken naar zowel de status en competenties van ondernemers als de omvang en samenstelling van de populatie: zelfstandigen en managers, ondernemers in het grootbedrijf en in het midden- en kleinbedrijf, mannen en vrouwen, autochtonen en migranten.
BINT
Ondernemers in Nederland is het eerste deel in de reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT). Deze reeks belicht de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven gedurende de twintigste eeuw in zeven thema’s: ondernemers, internationalisering, concentratie en concurrentie, bedrijfsleven en overheid, innovatie en kennisinfrastructuur, menselijk kapitaal en corporate governance. BINT is een groots opgezet samenwerkingsproject van diverse vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstituten.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account