Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
In 1940, toen de Duitse bezetting begon, telde Nederland ongeveer 140.000 Joodse inwoners. In 1945, bij de bevrijding, waren minder dan 40.000 van hen nog in leven. De overigen zijn vermoord in Auschwitz en in andere concentratiekampen.
Over de Shoah bestaan veel, vooral wetenschappelijke publicaties. ‘Ze doen ons niets’, een citaat uit Het bittere kruid van Marga Minco, is toegankelijk voor een breed publiek.
'Ze doen ons niets' Vervolging en deportatie van joden in Nederland 1940-1945 geeft aan de hand van ooggetuigenverslagen, interviews met overlevenden en documenten een beeld van de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Het behandelt het vooroorlogse Joodse leven, de vluchtelingenkampen, de Duitse inval. De langzaam op gang komende vervolging, beroving en deportatie. Het verzet en de onderduik. De kampen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechoslowakije en Polen. En de vraag waarom in Nederland relatief minder Joden de Holocaust overleefden dan in andere landen.
Op zondag 22 januari is 'Ze doen ons niets' besproken door Bart Funnekotter in Het beste historische boek -OVT . "Een hele goed inleiding voor de jongere lezer".
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account