Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Publiek-Private Samenwerking (PPS) is niet meer weg te denken uit de ontwikkeling en het management van publieke infrastructuur. Twee belangrijke argumenten bij de keuze voor PPS zijn samenwerking en meerwaarde. Wanneer publieke en private partijen samenwerken, zou er meerwaarde kunnen worden bereikt. Waarde die anders niet bereikt had kunnen worden. In de internationale literatuur gaat het dan over de collaborative advantage van PPS. Een aannemelijke en aantrekkelijke gedachte. Maar klopt die wel?
In dit boek worden, door middel van een quasi-experimenteel onderzoeksdesign, de prestaties van en samenwerking in PPS-projecten – in de vorm van Design-Build-Finance-Maintain (DBFM) – vergeleken met een ‘controlegroep’ van niet-PPS-projecten – in de vorm van Design-and-Construct (D&C). Op basis van harde projectendata, vragenlijstonderzoek en in-depth casestudies worden conclusies getrokken over prestaties wat betreft tijd, kosten, kwaliteit, innovatie en tevredenheid en over de invloed van samenwerking op prestatieverschillen tussen DBFM- en D&C-projecten.
De meerwaarde van Publiek-Private Samenwerking voorziet in een evaluatie van de Nederlandse PPS-praktijk en informeert beleidsmakers, managers en onderzoekers over de effectiviteit en de werking van DBFM.
'Zowel technisch-inhoudelijk als methodologisch biedt ‘De meerwaarde van PPS’ waardevolle inzichten voor beleidsmakers, experts, onderzoekers en studenten. Ik weet niet of Verweij al die potentiële doelgroepen bereikt met een verslaglegging zo technisch en gedetailleerd als deze. Voor zowel de beginnende als gevorderde onderzoeker met een interesse in planologie, infrastructuur en/of PPS zie ik het boek als verplichte kost.'
Martijn van den Hurk, universitair docent Planologie aan de Universiteit Utrecht
Lees het volledige artikel hier.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account