Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
De afgelopen jaren is de praktijk‑ en wetenschappelijke kennis in de kinder‑ en jeugdpsychiatrie enorm toegenomen en hebben er diverse politiek‑maatschappelijke ontwikkelingen plaatsgevonden binnen dit vakgebied. Dit handboek geeft daarom up-to-date kennis over de diagnostiek en behandeling van psychische problemen bij kinderen en adolescenten. Daarmee draagt het bij aan het versterken van goede zorg voor psychisch kwetsbare kinderen, adolescenten en hun ouders. Ook hoort bij het handboek een online leeromgeving, waarmee studenten nog dieper de stof in kunnen duiken en de theorie meteen praktisch leren toe te passen.
“Kinderen hebben bescherming nodig, ze hebben recht op toegang tot voorzieningen en het recht om mee te kunnen doen in onze samenleving en mee te beslissen over voor hen belangrijke besluiten in hun leven,” schrijft kinderombudsvrouw prof.dr.mr. Margrite Kalverboer in het voorwoord. Maar ook in Nederland groeien kinderen op in armoede en zijn ze soms slachtoffer van mishandeling, misbruik of verwaarlozing – allemaal risicofactoren voor de ontwikkeling van psychopathologie. Daarom is kennis van de ontwikkeling van kinderen, hun kwetsbaarheden en risico’s waarmee ze te maken krijgen van groot belang. Het vernieuwde handboek, onder redactie van Ramón Lindauer en Wouter Staal, biedt state-of-the-art kennis en heeft een sterke focus op de klinische praktijk.
Het boek is geschreven door vele auteurs die experts zijn op hun vakgebied. De redactie van het boek wordt ondersteund door een redactieraad, bestaande uit alle hoogleraren kinder‑ en jeugdpsychiatrie in Nederland en onderwijskundigen van het Amsterdam UMC. Het handboek en de online leeromgeving zijn uitermate geschikt voor het onderwijs aan studenten geneeskunde in opleiding tot psychiater. Daarnaast zijn ze zeer bruikbaar voor de opleiding en bij‑ en nascholing van andere beroepsgroepen, zoals kinder‑ en jeugdpsychiaters, huisartsen, kinderartsen, gz‑psychologen, orthopedagogen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, kinder‑ en researchverpleegkundigen, en maatschappelijk en forensisch werkers.
Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie bestaat uit vijf delen:
Bij het handboek hoort ook een online leeromgeving.
Bij het nieuwe Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie hoort een online leeromgeving. Aan de hand van casuïstiek, tentamenvragen én video’s duik je nog dieper de stof in en leren studenten de theorie meteen praktisch toe te passen. Via de website log je makkelijk in en krijg je toegang tot alle tools om online te kunnen leren.
Per hoofdstuk uit het handboek zijn casussen beschikbaar met vragen, die door de auteurs zelf zijn opgesteld. Ook oefen je diverse hoofdstukken met meerdere tentamenvragen, waarbij voorbeeldantwoorden en extra uitleg van de stof gegeven wordt. Door de korte kennisclips te bekijken komt de theorie nog meer tot leven; met deze video’s krijgen studenten naast het handboek een extra manier tot hun beschikking om zich de praktijk- en wetenschappelijke kennis uit de kinder- en jeugdpsychiatrie helemaal eigen te maken.
“In de digitale leeromgeving leren de jonge toekomstige hulpverleners, maar ook degenen die hun kennis willen actualiseren, de kennis uit het handboek toe te passen in de praktijk.” – Kinderombudsvrouw prof.dr.mr. Margrite Kalverboer, voorwoord
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account