Inzicht in de basisvaardigheden van Rekenen-Wiskunde
Wat zijn de basisvaardigheden?
Basisvaardigheden omvatten de fundamentele kennis, vaardigheden en inzichten in de belangrijkste domeinen van rekenen en wiskunde, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Daarnaast is het belangrijk dat leerlingen deze vaardigheden kunnen toepassen in alledaagse situaties. Deze vaardigheden zijn de bouwstenen voor gecijferdheid en een cruciale voorwaarde voor succes in zowel school als maatschappij.
Hoe breng je de basisvaardigheden efficiënt in beeld?
Om een volledig beeld van de rekenvaardigheid van je leerlingen te krijgen, biedt Boom twee toetsen aan. De Boom LVS Rekenen-Wiskunde toets richt zich op het formele rekenen, zoals optellen en vermenigvuldigen. Deze toets stelt je in staat om de rekenprocedures van leerlingen vast te stellen en te volgen.
De Boom LVS Rekenen-Wiskunde Contextrijk toets daarentegen, evalueert hoe goed leerlingen deze vaardigheden in praktische situaties kunnen toepassen. Het verschil tussen formeel rekenen en rekenen in context is essentieel om een volledig inzicht te krijgen in de mate van gecijferdheid van de leerlingen.
Voorbeeldopgave Rekenen-Wiskunde contextrijk
Compleet beeld van gecijferdheid
Samen bieden de toetsen een volledig beeld van de gecijferdheid van leerlingen, omdat ze verschillende aspecten meten. Zo kun je zien of leerlingen op beide gebieden voldoende presteren of dat er extra aandacht nodig is. Met de toetsen Rekenen-Wiskunde en Rekenen-Wiskunde Contextrijk krijg je een compleet overzicht van hun basisvaardigheden in rekenen en wiskunde. Ontdek vandaag nog hoe deze toetsen jouw onderwijs kunnen versterken.